Wat is catnip 16 januari 2015 – Posted in: news

catnip visje catnip visje catnip visje catnip visje catnip visje

 

 

 

Catnip oftewel wild kattenkruid (Nepeta cataria) is een enigszins naar munt ruikende, vaste plant die behoort tot de lipbloemenfamilie (Labiatae of Lamiaceae). Kattenkruid bevat nepetalactone; dat is een substantie die de plant produceert tegen insecten. Er wordt verondersteld dat deze stof hetzelfde effect heeft als feromonen, bij katachtigen.

Als je je kat een speeltje geeft met catnip, dan zal ze na enkele seconden in een gelukzalige toestand verkeren. De kat begint soms dramatisch te miauwen, te rollen, ze rekt en strekt zich erover uit, wrijft haar neus erin en ziet er perfect gelukkig uit. De show duurt hooguit tien mintuten en wij raden u aan uw kat ondertussen met rust te laten. Ze is even van de wereld en zelfs de liefste poes kan op een catnip moment haar klauwen tonen.

Zelf leeuwen en tijgers vinden Catnip heerlijk.

Lijkt u kat niet meer geinteresseerd te zijn in de catnip, leg het speeltje dan een tijdje voor hem weg, je kat raakt namelijk gewend aan de catnip en lijkt er dan ongevoelig voor, maar dit is na een tijdje weer over.

Wij kweken onze catnip zelf en hebben al heel veel gelukkige katten gezien:)

De visjes zijn van wolvilt gemaakt. Wil je ook een keertje catnip uitproberen voor je kat klik dan HIER om een visje te kopen