Verkopen op Etsy, ik zeg gewoon doen!! 28 januari 2016 – Posted in: news – Tags: , , , , ,

Screen Shot 2016-01-28 at 21.39.25

Verkopen op Etsy, ik zeg gewoon doen!!

Al bijna 5 jaar verkopen wij ook op Etsy via onze winkel Kits+Diezijn voornamelijk t-shirt garen en patronen en via lvlyxxx onze zelf geproduceerde artikelen, zoals rompertjes, gegraveerde glazen, haarvlinders en kartonnen koffertjes. In 2005 werd Etsy bedacht door de Amerikaan Rob Kalin. Deze schilder/timmerman/fotograaf wilde graag zijn werk via internet verkopen, maar hij kon geen enkel geschikt platform vinden. De meeste toendertijd bestaande platforms richtten zich op elektronica en toebehoren. Rob besloot om zelf een platform te ontwikkelen, en dit deed hij met twee anderen. Op 18 juni 2005 werd Etsy.com gelanceerd, en het bedrijf richt zich sindsdien op handgemaakte producten en vintage items. Etsy geeft de ruimte aan ontwerpers, kunstenaar, hobbyisten en kleine professionals die graag hun handgemaakte producten willen verkopen en inmiddels is Etsy een beurs genoteerd bedrijf.

Wil je zelf iets verkopen op Etsy, dan kun je een shop aanmaken. In je shop kun je alle items plaatsen die je wilt verkopen, deze artikelen moeten wel handgemaakt, vintage of materialen zijn. Voor elk product dat je te koop zet, moet je $0,20 betalen. Vervolgens blijft het product vier maanden te koop staan, of totdat je het item verkocht hebt. Wanneer iemand iets in jouw shop gekocht heeft, moet je aan Etsy 3,5% transactiekosten betalen over de verkoopprijs. Het voordeel van verkopen op Etsy is dat over leveringen buiten de EU je geen btw hoeft af te dragen, natuurlijk moet je wel een goede administratie bijhouden van je verkopen. Je ontwerpen komen over de hele wereld terecht, zo hebben wij al verkocht naar Magadan, Tasmanïe, de Verenigde staten, Canada en nog veel meer verre oorden.

Wil jij het ook een keer proberen, dan kan dat door op deze LINK te klikken, je krijgt dan de eerste 40 artikelen die je plaatst gratis, je hoeft dan dus niet de $0,20 te betalen en je hebt dan pas kosten als je daadwerkelijk een produkt verkoopt.

Nog een paar tips, zorg voor goede foto’s en beschrijving. Als je engels niet heel goed is, vraag dan hulp of ga naar Google vertalen. Nederland heeft ook een groot Etsy platform en er zijn via Etsy veel teams waarbij je je aan kan sluiten en je vragen kan stellen.

Het is in het begin veel werken en doorbijten, maar het is zeker de moeite waard:)